SQL Server

די אחראים: זייער נייגעריג, אחראי, thefact

אוועטאר
בלעקבערי פען
שר חמש מאות
תגובות: 793
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג דעצמבער 13, 2011 10:37 pm

תגובהדורך בלעקבערי פען » מאנטאג סעפטעמבער 10, 2012 9:05 pm

די מעשה איז אזוי. איך זיך א גרינגע וועג וויאזוי צו האלטען ווערסיעס פון אלע טושינגען וואס מען מאכט אויף א סטארד פעסידזער.

מיין איידיע בערך איז אזוי. אז כאב דעם קווערי וואס מען קען באקימען דעם טעקסט פון א סטארט פעסידזער. אבער ער גיט דאס ארויס און א לאנגע טשא טרעין אויף איין ליניע. אויך דעם איז דא אן עצה אז מען מאכט עס אויף א עקס עם על פארמאט. אזוי גיט ער עס ארויס און די מהלך וואס מען האט דאס געסעוועד.
און איך וויל דאס אריין לייגען און א טעבעל אלע ס"פ.
אבער די מעשה איז אזוי איז שייך צו מאכען א טריגער אז אויב איינער טרייט צו מאכען אלטער אדער קריעט זאל ער כאפען א בליק אויב עפעס האט זיך געשטוישט און אויב יא אריין לייגען די פרישע אינפארמאציע און צו לייגען צו וועקסיע נאמבער + 1.

אוועטאר
היימישער איד
שר חמש מאות
תגובות: 885
זיך איינגעשריבען אום: פרייטאג פאברואר 13, 2009 12:30 pm

תגובהדורך היימישער איד » מאנטאג סעפטעמבער 10, 2012 11:03 pm

כ'האב געליינט אז ס'דא

אוועטאר
קאלטס און ווארעמס
שר מאה
תגובות: 155
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג נובעמבער 10, 2008 4:05 pm
פארבינד זיך:

תגובהדורך קאלטס און ווארעמס » מאנטאג נובעמבער 12, 2012 11:38 am

ווילסט בעסיקלי אויפסעטן אן audit אין SQL 2012 (קען זיין 2008 אויך) איז שוין דא אריינגעבויעט CHANGE_TRACKING.

msdn.microsoft.com/en-us/library/bb933875.aspx

אוועטאר
בלעקבערי פען
שר חמש מאות
תגובות: 793
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג דעצמבער 13, 2011 10:37 pm

תגובהדורך בלעקבערי פען » מאנטאג נובעמבער 12, 2012 1:33 pm

למעשה ניץ איך א טריגער וואס האלט די אלטע און א טאבעל
און אזוי האב איך אויכעט שוין די יוזער נעם ווער עס האט עס געטאן און די צייט

און כאב ציגעלייגט אז מען זאל קענען שרייבען קאמענטס

אוועטאר
בלעקבערי פען
שר חמש מאות
תגובות: 793
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג דעצמבער 13, 2011 10:37 pm

תגובהדורך בלעקבערי פען » מאנטאג נובעמבער 12, 2012 1:48 pm

איך ארבעט אויף דעטא בעסעס וואס האבען אן א שיעור טאבעל און סטארעד פראדזידזערס.
די פראבלעם איז אז אויב גיט מען סתם נעמען פארלירט מען קאנטראל. מען ווייסט נישט וואס קימט מיט וואס

עס איז דא עד אנס און מענעדזמענט סטודיא צו קענען מאכען פאלדערס אזוי קען מען דארט אריין לייגען אלעס וואס האט א שייכות. אבער איך האב נאך נישט געטראפען פון א רילייעבעל קאמפאני

דא האט איך צוויי http://www.sqltreeo.com. אדער http://www.skilledsoftware.com

אוועטאר
קאלטס און ווארעמס
שר מאה
תגובות: 155
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג נובעמבער 10, 2008 4:05 pm
פארבינד זיך:

תגובהדורך קאלטס און ווארעמס » מאנטאג נובעמבער 12, 2012 2:11 pm

בלעקבערי פען האט געשריבן:למעשה ניץ איך א טריגער וואס האלט די אלטע און א טאבעל
און אזוי האב איך אויכעט שוין די יוזער נעם ווער עס האט עס געטאן און די צייט

און כאב ציגעלייגט אז מען זאל קענען שרייבען קאמענטס

א טריגער איז דע וועי טא גא צו האלטן היסטארי (CHANGE TRACKING האלט נישט די היסטערי פאר אייביג...), מאך נאר זיכער אז עס איז געשריבן גוט ווייל אויב נישט קען עס זיין א גרויסע אבערלאעד אפן סערווער...

אוועטאר
קאלטס און ווארעמס
שר מאה
תגובות: 155
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג נובעמבער 10, 2008 4:05 pm
פארבינד זיך:

תגובהדורך קאלטס און ווארעמס » מאנטאג נובעמבער 12, 2012 2:14 pm

בלעקבערי פען האט געשריבן:איך ארבעט אויף דעטא בעסעס וואס האבען אן א שיעור טאבעל און סטארעד פראדזידזערס.
די פראבלעם איז אז אויב גיט מען סתם נעמען פארלירט מען קאנטראל. מען ווייסט נישט וואס קימט מיט וואס

עס איז דא עד אנס און מענעדזמענט סטודיא צו קענען מאכען פאלדערס אזוי קען מען דארט אריין לייגען אלעס וואס האט א שייכות. אבער איך האב נאך נישט געטראפען פון א רילייעבעל קאמפאני

דא האט איך צוויי http://www.sqltreeo.com. אדער http://www.skilledsoftware.com

די עצה איז נישט פאלדערס מיין פריינד, [נישט איעדער גייט עס נוצן מיט management studio אין אפילו יא, האט נישט יעדער די עד אננ...] די דארפסט זיי געבן פריפיקסעס לויט די ענטיטיס, סכימעס איז אויך א גוטע עצה, אבער עס דארף זיין מיט א סדר...

אוועטאר
היימישער איד
שר חמש מאות
תגובות: 885
זיך איינגעשריבען אום: פרייטאג פאברואר 13, 2009 12:30 pm

תגובהדורך היימישער איד » מיטוואך ינואר 30, 2013 11:36 am

היימישער איד האט געשריבן:
Shiala האט געשריבן:ווידיאוס פון לינדע

Shiala האט געשריבן:SQL Server

יישר כח. און א עקסטערע שכח פאר ווער ס'האט דיר עס געגעבן. (מייקראספט [די ניק] קענסט עס איבער געבן.)

לינק ארבעט שוין נישט.

אוועטאר
היימישער איד
שר חמש מאות
תגובות: 885
זיך איינגעשריבען אום: פרייטאג פאברואר 13, 2009 12:30 pm

תגובהדורך היימישער איד » מיטוואך ינואר 30, 2013 11:48 am

א ידיד האט זיך אנגעריפן אישי. יישר כח!

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11025
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מיטוואך מארטש 13, 2013 10:53 am


אוועטאר
מר. לערנער
שר העשר
תגובות: 37
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג ינואר 22, 2012 3:45 pm

reports

תגובהדורך מר. לערנער » דינסטאג דעצמבער 24, 2013 8:53 pm

איז דא א וועג צו מאכן ריפארטס פון א
sql server database
אזוי ווי אין עקסעס
איזהו חכם "הלומד" מכל אדם

אוועטאר
בלעקבערי פען
שר חמש מאות
תגובות: 793
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג דעצמבער 13, 2011 10:37 pm

תגובהדורך בלעקבערי פען » דינסטאג דעצמבער 24, 2013 9:08 pm

עס איז דא א גאנצע פראגרעם וואס הייסט סיקוועל סערווער רעפארטינג

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11025
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מיטוואך דעצמבער 25, 2013 7:58 pm

דו רעדטס פון rdlc?

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11025
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מיטוואך דעצמבער 25, 2013 8:00 pm

מר. לערנער האט געשריבן:איז דא א וועג צו מאכן ריפארטס פון א
sql server database
אזוי ווי אין עקסעס

קענסט לינקן די דעטע דורך ODBC צו עקסעס און מאכן רעפארטס פון דארט

משנה מקום
שר שלשת אלפים
תגובות: 3504
זיך איינגעשריבען אום: פרייטאג מאי 14, 2010 4:13 pm
לאקאציע: משנה מקום יעדע שטיק צייט

תגובהדורך משנה מקום » מיטוואך דעצמבער 25, 2013 9:44 pm

לכאורה האט ער געמיינט SQL Server Reporting Services

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14176
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » זונטאג אפריל 06, 2014 2:57 am

איך מוטשע זיך מיט א קווערי אין SQL, די קווערי ברויך אפדעיטן רעקארדס וואס מעטשן די פאריגע רעקארד.
סא האב איך א ארדער טעיבל אזוי:

קאוד: וועל אויס אלע

id Name   Date                 Status
1  joe   2012-03-07 10:33:23   shipped
2  jack  2012-08-16 07:14:03   shipped
3  jack  2012-08-16 07:14:13   new
4  zac   2012-10-07 08:30:10   shipped

רעקארד 3 איז דארט וואו איך וויל אפדעיטן די 'סטעטוס' צו 'קענסעל'.
די רעקארד קען מען גרינג באמערקן מיט דעם וואס ס'יז די זעלבע 'נעים' ווי פריער, און אויך ווייל סיז אונטער 60 סעקונדען פון פריער.
די שאלה איז וויאזוי נוץ איך די צוויי קרייטעריעס אין די WHERE סטעיטמענט אדער HAVING, סזאל אויסקוקן אזוי

קאוד: וועל אויס אלע

UPDATE [CMRC_OrderTable]
   SET [Status] = 'Cancelled'
     
 WHERE Name matches one record prior AND Date is less than 60 seconds apart
GO
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
בחורהזעצער
שר חמש מאות
תגובות: 861
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג ינואר 16, 2011 9:54 am
לאקאציע: צווישן זשאווא און זשאווא סקריפט...

תגובהדורך בחורהזעצער » זונטאג אפריל 06, 2014 8:42 am

פרוביר דאס
UPDATE [CMRC_OrderTable] table1SET [Status] = 'Cancelled'
WHERE exists (select '' from [CMRC_OrderTable] table2 where table2.id -1 = table1.id and table1.name = table2.name and datediff(second,table1.date,table2.date) < 60)

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14176
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » זונטאג אפריל 06, 2014 2:28 pm

יישר כח אייך.
צו טעסטן האב איך דאס קודם געמאכט אויף א סעלעקט, ארבעט פיין!
די איינציגסטע פראבלעם איז אז די רעקארדס זענען נישט ממש -1. עס לויפט מיט גרעסערע אינטערוועלס, אמאל נעקסט נומער און אמאל מערערע.

איז דא א מהלך צו קוקן אויף one record prior, לאו דוקא אויב סיז מיינוס 1 ?
איך רעד פון דעם שטיקל:

קאוד: וועל אויס אלע

table2.OrderID -1
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11025
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » זונטאג אפריל 06, 2014 2:56 pm

אזוי האסטו געטרייעט?

קאוד: וועל אויס אלע

WHERE exists (select '' from [CMRC_OrderTable] table2 where table2.id < table1.id and table1.name = table2.name and datediff(second,table1.date,table2.date) < 60)

אוועטאר
יענקעלע
שר חמש מאות
תגובות: 548
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג פאברואר 21, 2011 4:09 pm
לאקאציע: אינפארמאציע: דער באנוצער געפינט זיך נישט.

תגובהדורך יענקעלע » זונטאג אפריל 06, 2014 3:48 pm

אין SQL Server 2012 איז דא א פאנקשן LAG דאס דארף טוען פונקטליך דאס
אין 2008 קען מען זיך אן עצה געבן למשל

קאוד: וועל אויס אלע

WITH table1 as
(
   select *,ROW_NUMBER() over (partition by name order by date)as RowNum
   from [CMRC_OrderTable]
)
select * from table1 left join table1 as table2 on table1.name = table2.name and table1.RowNum = table2.RowNum-1

דעיס איז א SELECT פון דעים קענסטו נאכדעם מאכן א UPDATE

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14176
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » זונטאג אפריל 06, 2014 6:52 pm

פאטאקי,
יא ארבעט פיין.

ביים אפדעיט גיט ער מיר א ערראר.
קוקט אויס ווי ער איז נישט צופרידן פון די table1SET סינטעקס
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
מייקראסאפט
שר האלף
תגובות: 1054
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג מאי 07, 2012 10:09 am

תגובהדורך מייקראסאפט » זונטאג אפריל 06, 2014 7:14 pm

וויאזוי זעהט אויס דיין אפדעיט קווערי?

אוועטאר
מייקראסאפט
שר האלף
תגובות: 1054
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג מאי 07, 2012 10:09 am

תגובהדורך מייקראסאפט » זונטאג אפריל 06, 2014 7:19 pm

Usually it comes something like "update tableName set columnName...".

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14176
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » זונטאג אפריל 06, 2014 8:51 pm

אזוי זעט עס אויס

קאוד: וועל אויס אלע

UPDATE [dbName.CMRC_Orders] table1 
 SET Status = 'cancelled'   
             
 WHERE
<Condition>
 GO

די ערראר איז:
Incorrect syntax near 'table1'.
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
בחורהזעצער
שר חמש מאות
תגובות: 861
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג ינואר 16, 2011 9:54 am
לאקאציע: צווישן זשאווא און זשאווא סקריפט...

תגובהדורך בחורהזעצער » זונטאג אפריל 06, 2014 9:02 pm

שוועמל האט געשריבן:אזוי זעט עס אויס

קאוד: וועל אויס אלע

UPDATE [dbName.CMRC_Orders] table1 
 SET Status = 'cancelled'   
             
 WHERE
<Condition>
 GO

די ערראר איז:
Incorrect syntax near 'table1'.


נאך א גוגל סוירטש, שטעלט זיך ארויס אז אין סיקוועל סערווער קען מען נישט סתם אזוי האבן אליעסעס אין אן אפדעיט סטעיטמענט (אנדערש ווי אנדערע סיקוועל סערווער), מען דארף עס מאכן אביסל אנדערש:

קאוד: וועל אויס אלע

UPDATE table1
 SET Status = 'cancelled'   
 FROM [dbName.CMRC_Orders] table1       
 WHERE
<Condition>
 GO


צוריק צו “דעוועלאופערס ווינקל”

ווער איז אונליין

באנוצערס וואס דרייען זיך איצט דא: נישטא קיין איינגעשריבענע באנוצערס און איין גאסט