visual basic אין עקסעל

די אחראים: זייער נייגעריג, אחראי, thefact

אוועטאר
זאכליך
שר שבעת אלפים
תגובות: 7590
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג דעצמבער 19, 2010 5:23 pm

תגובהדורך זאכליך » מוצ"ש סעפטעמבער 06, 2014 10:04 pm

גיב מער פרטים?

די נומבערס ליגן אין עקסעל?
יעדע בילד אין אן עקסטערע פאלדער?
וויאזוי זאלן די פאלדערס הייסן?
אמור מעט, קוק ווייניגער אויף וואס ער זאגט,
ועשה הרבה, און קוק מער וואס ער טוהט.

אוועטאר
אלטן דור
שר האלף
תגובות: 1184
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אוקטובער 06, 2013 5:53 am

תגובהדורך אלטן דור » מוצ"ש סעפטעמבער 06, 2014 10:17 pm

איך לייג אריין די נאמבערס און איין עקסעל שורה למשל 12345
יעצט זאל ער אויף דיך די בילד און Libraries\Pictures און עס קאפירן און א פאלדער אויפן דעסקטאפ C:\Users\User\Desktop\בילדער
אדער צום ווינגסטענס עפענען די בילד

אוועטאר
למעלה משבעים
שר תשעת אלפים
תגובות: 9028
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג מארטש 02, 2008 10:17 pm
לאקאציע: ערגעץ פארבלאנדזשעט אויף די גראדע וואסערן

תגובהדורך למעלה משבעים » מוצ"ש סעפטעמבער 06, 2014 11:11 pm

איך ווייס נישט צו דאס וועט דיר העלפן היות די קומסט נישט אריין אזוי קלאר, אבער איך האב א פייל וואס ברענגט דיר אריין די ליסט פון פייל'ס וואס ליגט אין א פאלדער, און ריקט עס צו וועלכע פאלדער די הייסט אים.

דהיינו די דארפסט אריין לייגן אין סעל C7 די פאלדער לאקעישן, לדוגמא C:\Users\User\Documents
און פארגעס נישט אנצושטעלן אין סעל C8 צו די ווילסט ער זאל דיר ארויסגעבן די סוב-פאלדער'ס (ביי דיפאלט האב איך עס געלייגט אויף FALSE)
דערנאך לייג אריין אין סעל E11 די לאקעישן ווי די ווילסט ער זאל עס ריקן לדוגמא C:\Users\User\Desktop\בילדער

מאך זיכער אז די אלע דריי זאכן זענען אריין געלייגט, דערנאך דריק קודם ליסט פייל'ס, קוק דורך צו די ווילסט טאקע אלעס ריקן אויב נישט מעק אים אויס, און פארגעס נישט צו זיכער מאכן אז עס בלייבט נישט קיין ליידיגע סעל'ס, דערנאך דריק מאוו פייל'ס, קוק איבער אין קאלום F די נאוט צו ער האט טאקע אלעס געריקט אדער געהאט פראבלעמען.

דא האסטו די פייל.
צוגעלייגטע
move-files-in-a-folder.xls
(2.34 MiB) דאונלאודעד 124 מאל

אוועטאר
אלטן דור
שר האלף
תגובות: 1184
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אוקטובער 06, 2013 5:53 am

תגובהדורך אלטן דור » זונטאג סעפטעמבער 07, 2014 2:01 am

יא לכאורה דאס דארף איך
יעצט עס קומט ארויף די מעסידש Source file does not exist.
וואס מיינט דאס די פאלדער באשטייט יא

אוועטאר
אלטן דור
שר האלף
תגובות: 1184
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אוקטובער 06, 2013 5:53 am

תגובהדורך אלטן דור » זונטאג סעפטעמבער 07, 2014 2:22 am

אקעי איך כאפ שוין איך דארף בערך אזוי נאר איך זאל נישט דארפן אריינפילן און B11 און אין D11 גארנישט נאר ווען איך לייג אריין אין C7 די פאולדער לאקעשן נאכדעים ביי C11 די פייל נעים זאל ער עס קאפירן נישט מאווען צו די E11 לאקעישן

אוועטאר
אלטן דור
שר האלף
תגובות: 1184
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אוקטובער 06, 2013 5:53 am

תגובהדורך אלטן דור » מוצ"ש דעצמבער 13, 2014 9:36 pm

ווייסט איינער א קאוד אז איך וויל שיקן א ווי בי עי פארם דורך אוטלאק
בעסער אויב נישט דורך א סקרין שאט

אוועטאר
עין טובה
שר שלשת אלפים
תגובות: 3694
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג נובעמבער 27, 2014 9:46 pm
לאקאציע: 127.0.0.1
פארבינד זיך:

תגובהדורך עין טובה » מיטוואך דעצמבער 31, 2014 2:28 pm

וואס הייסט אז די ווילסט שיקן א קאוד?
ווי ווילסטו עס שיקן?
...

אוועטאר
אלטן דור
שר האלף
תגובות: 1184
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אוקטובער 06, 2013 5:53 am

תגובהדורך אלטן דור » מיטוואך דעצמבער 31, 2014 6:30 pm

ניין איך וויל מאכן א קנעפל וואס דאס זאל שיקן נישט די גאנצע עקסעל נאר די יוזער פארם

Surface
שר חמישים ומאתים
תגובות: 421
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג אוקטובער 14, 2013 10:29 pm

תגובהדורך Surface » מיטוואך ינואר 14, 2015 2:36 pm

קען איינער ציווייזן ווי אזוי צו שרייבן די פארמולע אין VBA?

קאוד: וועל אויס אלע

=SUMPRODUCT((A2:A500<>"")/COUNTIF(A2:A500,A2:A500&""))

דערווייל האביך פרובירט דאס, אבער ס'ארבעט נישט.

קאוד: וועל אויס אלע

[SumProduct((Sheet1.Range("A2:A500") & "<>""") / wsf.CountIf(Sheet1.Range("A2:A500", Sheet1.Range("A2:A500") & """")))]
אדער
wsf.SumProduct((Sheet1.Range("A2:A500") & "<>""") / wsf.CountIf(Sheet1.Range("A2:A500", Sheet1.Range("A2:A500") & """")))

אוועטאר
אלטן דור
שר האלף
תגובות: 1184
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אוקטובער 06, 2013 5:53 am

תגובהדורך אלטן דור » מיטוואך פאברואר 04, 2015 4:25 pm

ווי אזוי קען איך מאכן א קנעפל אין ווי בי עי עקסעל וואס זאל עפענען א עקזיסטינג ווארד פייל

אוועטאר
למעלה משבעים
שר תשעת אלפים
תגובות: 9028
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג מארטש 02, 2008 10:17 pm
לאקאציע: ערגעץ פארבלאנדזשעט אויף די גראדע וואסערן

תגובהדורך למעלה משבעים » מיטוואך פאברואר 04, 2015 7:28 pm

לכאורה דארף דאס צו ארבעטן.


קאוד: וועל אויס אלע

Sub openfile()
    Set alte = CreateObject("word.Application")
    alte.documents.Open "C:\" 'YOUR FILE PATH AND NAME HERE
    alte.Visible = True
End Sub

אוועטאר
אלטן דור
שר האלף
תגובות: 1184
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אוקטובער 06, 2013 5:53 am

תגובהדורך אלטן דור » מיטוואך פאברואר 04, 2015 7:40 pm

יא יישר כח

אוועטאר
עין טובה
שר שלשת אלפים
תגובות: 3694
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג נובעמבער 27, 2014 9:46 pm
לאקאציע: 127.0.0.1
פארבינד זיך:

תגובהדורך עין טובה » מיטוואך פאברואר 04, 2015 8:52 pm

דא האסטו, לויט ווי איך פארשטיי.

קאוד: וועל אויס אלע

sub openprogram()
Dim asd as object
Set asd = createobject ("wscript.shell")
asd.exec "c/.........."
End sub


צו עפענען א פראגראם, ווי למשל ווארד, נוץ דעיס.

קאוד: וועל אויס אלע

 
sub openprogram()
Dim asd as object
Set asd = createobject ("wscript.shell")
asd.run "winword.exe"
End sub
...

אוועטאר
אלטן דור
שר האלף
תגובות: 1184
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אוקטובער 06, 2013 5:53 am

תגובהדורך אלטן דור » דינסטאג יוני 09, 2015 7:49 pm

ווי אזוי קען איך מאכן אז ווען איך סעלעקט פון א קאמבא באקס איין נאמען זאל עס אטומאטיש אנפילן די טעקסט באקסעס מיט אינפרמעישן וואס שטייט אויף די עקסעל שיט ביי דעי נאמען?

שומע כעונה
שר העשר
תגובות: 49
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג יולי 10, 2016 9:40 pm

רעקארדן א נייע רעקארד אין די ערשטע ליידיגע צעל

תגובהדורך שומע כעונה » מיטוואך יולי 20, 2016 5:48 pm

א גוטן,

איך בין היבש ניי אין VBA, איך וואלט געקענט נוצן אביסל הילף אין שרייבן א מאקרא.

מיין ציהל: צו שרייבן א מאקרא וואס רעקאדירט די איצטיגע צייט אין א סעל.

איך נוץ דערפאר די now פונקציע, און עס ארבעט.

אבער דא עקא, איך קען נישט אויסגעפונען וואס איז די וועג צו סעלעקטן די ערשטע ליידיגע צעל אין א געוויסע קאלום.
דהיינו, איך וויל אז ווען איך מאך אויף די פייל, און איך לאז לויפן די מאקרא, זאל זיך רעקארדן די יעצטיגע מינוט אין א סעל אין די קאלום A, אונטער די לעצטע פולע סעל פון אט די קאלום.

קען מיר איינער העלפן דערמיט?
(עס דארף לכאורה זיין פשוט פאר עקסעל קענער).

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11008
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מיטוואך אוגוסט 10, 2016 11:02 pm

קאוד: וועל אויס אלע

Range("E" & Cells.Rows.Count).End(xlUp).Select


will select the last non-empty cell in Col E

אוועטאר
אלטן דור
שר האלף
תגובות: 1184
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אוקטובער 06, 2013 5:53 am

תגובהדורך אלטן דור » זונטאג אוקטובער 30, 2016 8:19 am

איך זיך צו מאכן א וויביעי קענפל צו גענערעיטן 12 יוניק נאמבערס אין איין צעל אויף 100 שורות אנכעהויבן פון c:7

bobke
שר מאה
תגובות: 242
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג יולי 06, 2009 11:13 am

תגובהדורך bobke » מאנטאג אוקטובער 31, 2016 8:44 pm

Please Put a sample

אוועטאר
אלטן דור
שר האלף
תגובות: 1184
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אוקטובער 06, 2013 5:53 am

תגובהדורך אלטן דור » דינסטאג נובעמבער 01, 2016 6:16 am


VCF
שר מאה
תגובות: 191
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג פאברואר 05, 2015 3:41 pm

VBA EXCEL / ACCESS

תגובהדורך VCF » דאנארשטאג נובעמבער 17, 2016 9:30 am

ווייסט איינער א גיטע קורס אדער אנדערע מאטריאל זיך אויסלערנע
?VBA for excel
or Access?

אוועטאר
זאכליך
שר שבעת אלפים
תגובות: 7590
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג דעצמבער 19, 2010 5:23 pm

תגובהדורך זאכליך » דאנארשטאג נובעמבער 17, 2016 10:01 am

Mike Smart האט א פיינע בוך, קורץ און שארף.
אמור מעט, קוק ווייניגער אויף וואס ער זאגט,
ועשה הרבה, און קוק מער וואס ער טוהט.

VCF
שר מאה
תגובות: 191
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג פאברואר 05, 2015 3:41 pm

תגובהדורך VCF » פרייטאג נובעמבער 18, 2016 8:31 am

זאכליך האט געשריבן:Mike Smart האט א פיינע בוך, קורץ און שארף.


שכוח!

אוועטאר
אומאפיציעל
שר חמישים ומאתים
תגובות: 412
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג פאברואר 16, 2012 4:24 pm

תגובהדורך אומאפיציעל » מיטוואך אוגוסט 08, 2018 6:03 pm

איז אפשר דא אויף לינדע אדער א אנדערע פלאץ אויך קורסן אויף וויזואל בעסיק? צו קען איינער רעקאמאנדירן אזא קורס?

בונדל
שר העשר
תגובות: 39
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג אפריל 17, 2016 9:29 pm

תגובהדורך בונדל » מיטוואך אוגוסט 08, 2018 6:57 pm

למעלה משבעים האט געשריבן:איך ווייס נישט צו דאס וועט דיר העלפן היות די קומסט נישט אריין אזוי קלאר, אבער איך האב א פייל וואס ברענגט דיר אריין די ליסט פון פייל'ס וואס ליגט אין א פאלדער, און ריקט עס צו וועלכע פאלדער די הייסט אים.

דהיינו די דארפסט אריין לייגן אין סעל C7 די פאלדער לאקעישן, לדוגמא C:\Users\User\Documents
און פארגעס נישט אנצושטעלן אין סעל C8 צו די ווילסט ער זאל דיר ארויסגעבן די סוב-פאלדער'ס (ביי דיפאלט האב איך עס געלייגט אויף FALSE)
דערנאך לייג אריין אין סעל E11 די לאקעישן ווי די ווילסט ער זאל עס ריקן לדוגמא C:\Users\User\Desktop\בילדער

מאך זיכער אז די אלע דריי זאכן זענען אריין געלייגט, דערנאך דריק קודם ליסט פייל'ס, קוק דורך צו די ווילסט טאקע אלעס ריקן אויב נישט מעק אים אויס, און פארגעס נישט צו זיכער מאכן אז עס בלייבט נישט קיין ליידיגע סעל'ס, דערנאך דריק מאוו פייל'ס, קוק איבער אין קאלום F די נאוט צו ער האט טאקע אלעס געריקט אדער געהאט פראבלעמען.

דא האסטו די פייל.

If i may ask, whats the benefit in doing file copying in VBA?
why not just copy and paste the traditional way?


צוריק צו “מייקראסאפט עקסעל / עקסעס”

ווער איז אונליין

באנוצערס וואס דרייען זיך דא: נישטא קיין איינגעשריבענע באנוצערס און 3 געסט