ווארד: מעקראס VBA

די אחראים: זייער נייגעריג, אחראי, thefact

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11012
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 3:48 pm

איך וויל נישט אנהייבען איינער זאל אנהייבען און איך וועל גיין ווייטער בעזר השם

אוועטאר
אלעקסיי
שר האלפיים
תגובות: 2867
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 16, 2007 10:24 pm
לאקאציע: בערג און טאלען
פארבינד זיך:

תגובהדורך אלעקסיי » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 3:51 pm

אקעי, איך האף בקרוב אנציהויבען א אשכול מיט קלאץ-קשיות, אויב קיינער וועט מיר נישט אויסכאפען (ביז מארגען-איבערמארגען)
א געשליפן צינגל – עקלדיג, א שלעכט צינגל – א רשע.

שלמה שמש
שר חמישים
תגובות: 58
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 16, 2007 7:19 pm

תגובהדורך שלמה שמש » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 4:29 pm

אלעקסיי האט געשריבן:אקעי, איך האף בקרוב אנציהויבען א אשכול מיט קלאץ-קשיות, אויב קיינער וועט מיר נישט אויסכאפען (ביז מארגען-איבערמארגען)

וואס איז שלעכט מיט די געהנגיל?

אוועטאר
יאנאש
שר שמונת אלפים
תגובות: 8286
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יוני 28, 2006 8:40 pm
לאקאציע: וואו בינעך טאקע?

תגובהדורך יאנאש » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 4:55 pm

דא רעדט מען פון ווארד, די שיעור גייט זיין אויף SQ

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11012
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 5:10 pm

יאנאש האט געשריבן:דא רעדט מען פון ווארד, די שיעור גייט זיין אויף SQ


וואס איז SQ?

שלמה שמש
שר חמישים
תגובות: 58
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 16, 2007 7:19 pm

תגובהדורך שלמה שמש » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 5:11 pm

אה ווער עס ווייסט ווייסט אז די גאנצע אשכול האט זיך אנגעהויבן פון מייקראס נאר אזוי ווי מען איז שטארק פארקראכן פונעם ענין האב איך געטוישט דעם נאמען.
ע"כ האב איך נישט געכאפט פארוואס דא איז נישט גוט.

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11012
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 5:12 pm

VB האט כמעט נישט מיט מייקראסאפט ווארד עס האט מיט מייקראסאפט עקסעס

שלמה שמש
שר חמישים
תגובות: 58
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 16, 2007 7:19 pm

תגובהדורך שלמה שמש » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 9:13 pm

אז ס'איז פאר עקסעס ברויך מיר דאס נישט וואס איז דאס דא אריין געקראכן ס'איז דור הפלגה?

כ'פארשטיי מיך גארנישט איך זיך איינער זאל מיט מיר לערנען "ווארד" ווער עס וויל רעדן פון אנדערע ענינים זאל זעך עפענן א געהענגל עקסטער עס קאסט דען עפעס? וואס איז דאס אזאנס?

איך האב גראדע הנאה צו זען דא ווי דער עולם דא ענטפערט מיט אזא געשמאק אין איבערגעגעבנקייט אשריכם ישראל!

אבער וואס פארדרייט עטץ די שמועס אויב ווייסט איר נישט קיין תירוץ אויף וואס מפרעג מיר זענט איר פריי פון בכלל עפעס מגיב צו זיין...

אין אזוי האפן מיר וועט אנקומען איינער וואס קען יא וועט ער קענען ענטפערן אבער אזוי ווי עס גייט יעצט יעדע מינוט קומט א צווייטער אין דרייט אוועק דעם שמועס אזש איך האב געדארף איך אינמיטן די חנוכה פארטי אריבערלויפן אין קרעטשמע צוריק דרייען דעם נושא איז דאס יושר???

אוועטאר
מעסטערמיינד
שר האלף
תגובות: 1515
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג יוני 25, 2006 5:35 pm

תגובהדורך מעסטערמיינד » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 9:46 pm

כ'האב אויך נישט קיין נערווען דורך צו ליינען דאס גאנצע אשכול,

אבער אזויפיל וועל איך שרייבן וויפיל איך זעה דרייעט מען דא אריין אסאך זאכן, מייקראוסאפט ווארד האט מיט פראגרעמינג גארנישט איינגעשטויסן, ווארד איז ווארד אין vb איז vb. ווארד איז א ווארד פראסעסער און vb איז א פראגרעמינג לענגוויטש, סאו פליז קיעפ איט סעפערעט,

(ב.ד.וו. אויב שוין וויבי זאל זיין וויבי דאט נעט וואט עווער איט מינס)

אוועטאר
thefact
שר האלפיים
תגובות: 2512
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך ינואר 31, 2007 3:30 pm
לאקאציע: וויליאמסבורג, ברוקלין
פארבינד זיך:

תגובהדורך thefact » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 10:23 pm

מעקראוס ווערט געשריבן אין VBA
VBA איז פאר "אלע" מייקראסאפט אפיס פראגרעמס ווארד, עקסעל, עקסעס, אוטלוק
און יא "מעסטערמיינד" מייקראוסאפט ווארד האט מיט פראגרעמינג גאר אסאך איינגעשטויסן


פאטאקי08 האט געשריבן:VB האט כמעט נישט מיט מייקראסאפט ווארד עס האט מיט מייקראסאפט עקסעס


מעסטערמיינד האט געשריבן:כ'האב אויך נישט קיין נערווען דורך צו ליינען דאס גאנצע אשכול,

אבער אזויפיל וועל איך שרייבן וויפיל איך זעה דרייעט מען דא אריין אסאך זאכן, מייקראוסאפט ווארד האט מיט פראגרעמינג גארנישט איינגעשטויסן, ווארד איז ווארד אין vb איז vb. ווארד איז א ווארד פראסעסער און vb איז א פראגרעמינג לענגוויטש, סאו פליז קיעפ איט סעפערעט,

(ב.ד.וו. אויב שוין וויבי זאל זיין וויבי דאט נעט וואט עווער איט מינס)
הק' משה אהרן (וועבסייט - פראפייל)
לערנט אייך אויס צו שווימען אין די טיפע וואסערן פון קאמפיוטערס

די פאקט איז, אז מ'לערנט, קען מען, און אז נישט...

אוועטאר
thefact
שר האלפיים
תגובות: 2512
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך ינואר 31, 2007 3:30 pm
לאקאציע: וויליאמסבורג, ברוקלין
פארבינד זיך:

תגובהדורך thefact » דינסטאג דעצמבער 04, 2007 10:32 pm

אז דו זוכסט ווער זאל מיט דיר לערנען ווארד בין איך די ריכטיגע אדרעסס

די נאמען פון די אשכול איז געווען וועגן "מעקראוס" און דאס איז געווען דיין ערשטע פראגע
און ווען איך רעד פון מעקראוס רעד איך פון "ווארד", און ווען איך רעד פון VBA רעד איך טאקע אויך פון "ווארד"
און יא! "ווארד" מעקראוס ווערט געשריבן אין VBA

שלמה שמש האט געשריבן: כ'פארשטיי מיך גארנישט איך זיך איינער זאל מיט מיר לערנען "ווארד" ווער עס וויל רעדן פון אנדערע ענינים זאל זעך עפענן א געהענגל עקסטער עס קאסט דען עפעס? וואס איז דאס אזאנס? [/b]
הק' משה אהרן (וועבסייט - פראפייל)
לערנט אייך אויס צו שווימען אין די טיפע וואסערן פון קאמפיוטערס

די פאקט איז, אז מ'לערנט, קען מען, און אז נישט...

אוועטאר
מאשקע
מ. ראש הקהל
תגובות: 12552
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך נובעמבער 15, 2006 2:40 am
לאקאציע: אין די חיפוש

תגובהדורך מאשקע » דאנארשטאג יולי 17, 2008 6:12 pm

ארויפגעברענגט דעם אשכול לכבוד חיים.
An article a day keeps the babies away

אוועטאר
פאפיגיי
שר מאה
תגובות: 242
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג נובעמבער 11, 2007 5:07 pm
לאקאציע: בויבעריג האטצן-פלאטץ
פארבינד זיך:

תגובהדורך פאפיגיי » מיטוואך סעפטעמבער 17, 2008 4:50 pm

אויב האב איך (וואס איז די "אויב"? איך האב) עטליכע ווארד דאקומענטן, וואס איך האב דארט גענוצט היפשע פון מיינע אייגענע מעקראוס, און איך וויל עס ארויסגעבן פאר א צווייטען, אבער איך וויל דאך נישט אז יענער זאל קענען זעהן מיינע מעקראוס, איז דא א וועג עס צו קאנווערטן אויף א שנעלע אופן אויף א וועג אז יענער זאל נישט קענען זעהן די מעקראוס? איך קען נישט מאכען סעלעקט אלל און פעיסטען און א טעקסט דאקומענט, ווייל איך האב דארט פיל טעקסט באקסעס וואס ווערט נישט סעלעקטעט, אויך גיי איך פארלירען אלעס וואס איז "בולט", א"כ מה יעשה הבן שלא יחטא?
איך פלאפעל נאך.
עס פלאפעל באל'ס.
געפון זיך אין בויבעריג, האטצן-פללאטץ.

אוועטאר
thefact
שר האלפיים
תגובות: 2512
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך ינואר 31, 2007 3:30 pm
לאקאציע: וויליאמסבורג, ברוקלין
פארבינד זיך:

תגובהדורך thefact » מיטוואך סעפטעמבער 17, 2008 5:06 pm

מאך 'סעיוו עס' (מיט א נייע נאמען), און שיק יענעם א קאפי וואס דארט קענסטו אויסמעקן די מעקראוס (און אלע אנדערע סודות) און פאר דיר לאז איבער די ארגיאנעלע
הק' משה אהרן (וועבסייט - פראפייל)
לערנט אייך אויס צו שווימען אין די טיפע וואסערן פון קאמפיוטערס

די פאקט איז, אז מ'לערנט, קען מען, און אז נישט...

אוועטאר
פאפיגיי
שר מאה
תגובות: 242
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג נובעמבער 11, 2007 5:07 pm
לאקאציע: בויבעריג האטצן-פלאטץ
פארבינד זיך:

תגובהדורך פאפיגיי » מיטוואך סעפטעמבער 17, 2008 8:46 pm

עס איז א קיימא לן פון קרוב צו 100 דאקומענטן, איז דא א שנעלע וועג צו דיסעבלען די מעקראוס פון אלע דאקומענטן אין איין פאלדער למשל? אדער עפעס אנאנדער עצה?
איך פלאפעל נאך.
עס פלאפעל באל'ס.
געפון זיך אין בויבעריג, האטצן-פללאטץ.

אוועטאר
פאפיגיי
שר מאה
תגובות: 242
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג נובעמבער 11, 2007 5:07 pm
לאקאציע: בויבעריג האטצן-פלאטץ
פארבינד זיך:

תגובהדורך פאפיגיי » מאנטאג מארטש 30, 2009 2:01 pm

הילף ביטע

איך בין א קנאפע ידען אין מעקראוס, אבער דאס ווייס איך יא אז עס קען שפארען פיל צייט, און געדולד.

איז בקיצור, איך ארבעט אויף א פראיעקט, ווי איך דארף פון צייט צו צייט טוישען די פאנט און פארקלענערן אריינגערינגעלטע (לאמיר זאגען 10-15 א טאג אינעם זעלבען דאקומענט טעגליך), איך קען עס "נישט" טוהען אויפאיינמאל, ווייל יעדן טאג קומט צו נאך שטיקלעך צום פראיעקט, וואס מען דארף פריש פארקלענערן און טוישען די פאנט, פשוט אז עס זאל זיך ארבייטן רוהאיג און גרינגער שפעטער אויפן דאקומענט, כאפענדיג א חילוק וואס איז אריינגערינגעלט און צוגעלייגט און וואס נישט.

כדי צו מאכן פיינד ענד רעפלעיס דערפאר, נעמט עס אן ערך פון 15 סעקונדעס איטליכע מאל, אויב נישט מער, צו סעלעקטן די פונקטליכע סייז פאנט וואס איך וויל (אויב איך נוץ נישט פיינד אינצווישען פארבלייבט עס טאקע, אבער רוב מאל נוץ איך יא אנדערע פיינד ענד רעפלעיס אינדערמיט, און פונקט דא האט ווארד נישט צוגעשטעלט מער פון איינצעלענע זכרונות דערפאר, אזוי אז עס פארלירט זיך), און אנשטעלן עס זאל טרעפן די אריינגערינגעלטע.

מה עשה פאפיגיי, ער האט געמאכט א מעקראו דערפון.

מה עשה מייקראסאפט הרשע?

ער כאפט דאס נישט, דער חלק ה"פיינד" דאס טרעפט ער, אבער די חלק ה"רעפלעיס", וויל ער נישט מקבל זיין, און אדרבא ער געפונט אלע אריינגערינגעלטע און רעפלעיסט עס מיט "גארנישט", "זילטש", "לא כלום", "גארנישט נישט", "נאטינג", און דאס איז דאך שוין א "בראך אויף קאלאמבוס", כ'מיין אויף "פאפיגיי". (אפשר האט דאס צו טוהען מיט דעים וואס דער הויפט ערפינדער ליידט אויף אלסהיימער'ס??? אה, איך פארמיש די יוצרות, די ערפינדער פון גוגל איז דער ליידענדער, אפשר פילייכט ביל געיט'ס אויכט? ימים ידברו).

בקיצור, מי למעקראוס אלי!
איך פלאפעל נאך.
עס פלאפעל באל'ס.
געפון זיך אין בויבעריג, האטצן-פללאטץ.

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11012
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מאנטאג מארטש 30, 2009 7:57 pm

גיי אריין אין קאוד
און ניץ די ריפלעיס פאנקשען

קאוד: וועל אויס אלע

Replace("Selection","Find",Replace")


די פאנקשען ארבייט נישט אויף ווערסיע 97

אוועטאר
משה פאלאפל
שר חמישים ומאתים
תגובות: 453
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג נובעמבער 21, 2010 12:59 pm

תגובהדורך משה פאלאפל » מאנטאג דעצמבער 27, 2010 12:56 pm

נישטערנדיג אין די אשכולות אין פרוג, האב איך מיך אנגעשטויסן מיט עטליכע מעקרא'ס וואס זענען ארויפגעלייגט געווארן דארט דורך חברים פונעם סייט לזכות את הרבים, טייל פון די מעקרא'ס זעהן אויס גאר נוצבאר, איך האב פראבירט צו נעמען עטליכע צו מאכן קאפי פעיסט און עס אינסטאלירן ביי מיר, למעשה בין איך נישט אנגעקומען אין ערגעץ, זעהט אויס אז ס'זענען דא עטליכע סטעפס וואס איך טוה נישט ריכטיג. קען איינער דא א טובה טוהן און אראפלייגן ברחל בתך הקטנה, אבער בקיצור, סטעפ ביי סטעפ, וויאזוי מען שטעלט אריין א מעקרא אין ווארד, פון א פארטיג געמאכטע מעקרא? מיט דאנק פון פאראויס.

מי יודע
שר חמשת אלפים
תגובות: 5821
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג אוגוסט 31, 2009 4:35 pm

תגובהדורך מי יודע » מאנטאג דעצמבער 27, 2010 1:03 pm

משה פאלאפל האט געשריבן:נישטערנדיג אין די אשכולות אין פרוג, האב איך מיך אנגעשטויסן מיט עטליכע מעקרא'ס וואס זענען ארויפגעלייגט געווארן דארט דורך חברים פונעם סייט לזכות את הרבים, טייל פון די מעקרא'ס זעהן אויס גאר נוצבאר, איך האב פראבירט צו נעמען עטליכע צו מאכן קאפי פעיסט און עס אינסטאלירן ביי מיר, למעשה בין איך נישט אנגעקומען אין ערגעץ, זעהט אויס אז ס'זענען דא עטליכע סטעפס וואס איך טוה נישט ריכטיג. קען איינער דא א טובה טוהן און אראפלייגן ברחל בתך הקטנה, אבער בקיצור, סטעפ ביי סטעפ, וויאזוי מען שטעלט אריין א מעקרא אין ווארד, פון א פארטיג געמאכטע מעקרא? מיט דאנק פון פאראויס.

גם אני מצטרף לבקשה
אידעלע זיי פרייליך, שטארק דיך שטארק דיך אצינד, ווייל דו ביסט דאך א בן מלך, דעם באשעפער'ס קינד.

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11012
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מאנטאג דעצמבער 27, 2010 1:07 pm

פעיסט דא די מעקראו ביטע
וועלכע ווארד ווערסיע?

אוועטאר
משה פאלאפל
שר חמישים ומאתים
תגובות: 453
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג נובעמבער 21, 2010 12:59 pm

תגובהדורך משה פאלאפל » מאנטאג דעצמבער 27, 2010 1:23 pm

ווערסיע 07

לויט ווי איך האב פארשטאנען, איז די מעקרא נוצבאר ווען מ'וויל קאנווערטן פון א pdf צו ווארד, און די טעקסט קומט אויס צופארן אדער איבערגעדרייט וד"ל.

קאוד: וועל אויס אלע

Sub gchw()
With Selection.Find
a = 32
aa = -4064
For b = 1 To 59
.Execute FindText:=ChrW(aa + b), MatchWildcards:=True, Forward:=True, Wrap:=wdFindContinue, Format:=False, replacewith:=ChrW(a + b), Replace:=wdReplaceAll
Next
a = 94
aa = -4002
For b = 1 To 59
.Execute FindText:=ChrW(aa + b), MatchWildcards:=True, replacewith:=ChrW(a + b), Replace:=wdReplaceAll
Next
a = 1455
aa = -3905
For b = 1 To 59
.Execute FindText:=ChrW(aa + b), MatchWildcards:=True, replacewith:=ChrW(a + b), Replace:=wdReplaceAll
Next
.Execute FindText:="^l", MatchWildcards:=True, replacewith:="^p", Replace:=wdReplaceAll
.Execute FindText:="[^t ]", MatchWildcards:=True, replacewith:=" ", Replace:=wdReplaceAll
End With

For i = 1 To ActiveDocument.Paragraphs.Count
ActiveDocument.Paragraphs(i).Range.Select
If Not Selection.Text = Chr(13) Then
Selection.MoveEnd Unit:=wdCharacter, Count:=-1
Selection.TypeText StrReverse(Selection.Text)
End If
Next
End Sub

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11012
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מאנטאג דעצמבער 27, 2010 1:55 pm

דריק ALT צוזאמען מיט F11
דאבל קליק אויף
this document
פעיסט עס אריין אין די באקס אינמיטן
דריק אלט מיט F4

סעלעקט די גאנצע טעקסט וואס די ווילסט איבערדרייען

און ראן די מאקראו

אוועטאר
משה פאלאפל
שר חמישים ומאתים
תגובות: 453
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג נובעמבער 21, 2010 12:59 pm

תגובהדורך משה פאלאפל » מאנטאג דעצמבער 27, 2010 2:17 pm

עשיתי ככל אשר צויתני, איך האב אינסטאלירט דעם מעקרא, אבער ווען איך האב סעלעקטעד די טעקסט און געעפנט די מעקרא ווינדאו צו קענען ראנען יענע מעקרא, האט זיך יענע מעקרא נישט באוויזן. אמאי?

אוועטאר
קנאפער ידען
שר שמונת אלפים
תגובות: 8999
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג ינואר 06, 2013 10:06 pm
לאקאציע: אין דער וואקאציע הויז
פארבינד זיך:

תגובהדורך קנאפער ידען » דינסטאג אוגוסט 27, 2013 3:00 pm

משה פאלאפל האט געשריבן:עשיתי ככל אשר צויתני, איך האב אינסטאלירט דעם מעקרא, אבער ווען איך האב סעלעקטעד די טעקסט און געעפנט די מעקרא ווינדאו צו קענען ראנען יענע מעקרא, האט זיך יענע מעקרא נישט באוויזן. אמאי?

יעצט פרובירט צו נוצן דעם מעקראו און כ'האב דער זעלבער פראבלעם ווי משה פאלאפל, עני עדווייז ווילקאמען!!!!
איך בין אויף וואקאציע פאר א וויילע, זע דא. אויב איינער ברויך מיין הילף קען מער מיר קאנטעקטן אין טשעט אדער אימעיל gilyoinois@gmail.com
-----------
זה נהנה וזה לא חסר, קויפט איר אמאל אויף עמעזאן גייט צו עמעזאן דורך דעם לינק: www.amazon.com

אוועטאר
ווארד
שר האלף
תגובות: 1001
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג יוני 10, 2013 12:32 pm

תגובהדורך ווארד » דינסטאג ינואר 28, 2014 4:33 pm

נאך וואס איך האב געענדיגט רעקארדן א מעקרו אויף ווארד, וויל איך צולייגן צום סוף פון די מעקרו א פאנקשען אז ער זאל ריפיעטן די מעקרו ביז ער קען שוין נישט.
דאס הייסט אז לאמיר זאגן איך וויל ער זאל מיר גרעסער מאכן די ערשטע ווארט פון יעדן שטיקל, שטעל איך קודם מיין קורסירער אנפאנג א פאראגראף, דערנאך רעקארד איך א מעקרו אין וועלכע ער כאפט דעם ערשטן ווארט פון דעם פאראגראף און ער מאכט עס גרויס און דאן טאנצט ער צום אנפאנג פון די קומענדיגע פאראגראף, עד כאן מיין מעקרו.
געווענליך וועל איך דארפן דרוקן דעם מעקרו נאכאמאל פאר יעדן פאראגראף וואס איך וויל אזוי מאכן. וואס איז די ריפיעט קאוד אריינצולייגן צום סוף פון די מעקרו אז ער זאל עס אליינס איבער'חזר'ן ביזן סוף דאקומענט?
עס וואלט געדארפט זיין א דאנק קנעפל
צו קענען מיט א דרוק מיט א קנעפל צושטימען און מחזק זיין וואס א צווייטער האט געשריבן.
האלט איר דען נישט אזוי?
זיכער יא!

דאן רופט זיך אן דא:
אנקעטע: דאנק קנעפל


צוריק צו “מייקראסאפט ווארד”

ווער איז אונליין

באנוצערס וואס דרייען זיך דא: נישטא קיין איינגעשריבענע באנוצערס און 3 געסט